English | Svenska | 日本語


 
 

OVERBLICK

STATE OF PRESENCE är en kombination av övernaturliga, drama och psykologiska visuella roman-genrer. Det är berättelsen om Kacper Takarski, en polsk man som vaknar upp och upptäcker att han är död - och utan något minne om en händelse som kan orsaka sådant öde.

Nu i en helt ny miljö (och för det mesta omgiven av helt nya människor - både döda och levande), måste Kacper spåra upp den ena personen han känner igen och försöker förstå sitt förflutna och nuet genom de förbindelser som den här mannen verkar att ha.


SPELINNEHÅLL

Vår visuella romans historia fokuserar främst på psykiska sjukdomar och karaktärernas kamp med dem. Det finns en övernaturlig aspekt till allt och ett möjligt BxB-förhållande med huvudpersonen. Det finns också BxG och GxG med sidokaraktärer.


ÖVERGRIPANDE SYFTE

Denna visuella roman produceras av RK Sympathy, en organisation som sprider medvetenhet om psykiska sjukdomar genom multimedia.

I det här projektet täcker vi många psykiska sjukdomar och hur de som lider av dem lever sina liv. På grund av detta läggs mycket efterforskning på allt som ingår. Vi hoppas att individer kommer att kunna lära sig mer om dessa sjukdomar och bli mer empatiska. Det bör emellertid påpekas att varje enskilt fall av olika psykiska sjukdomar kan variera och att de använda karaktärerna bara är exempel.

 
 
 
 

SPELFUNKTIONER OCH SYSTEM


MINNE-STIDSLINJE

Denna funktion låter dig visa alla scener du redan sett eller nya minnen du har låst upp. Dessutom utökas tidslinjen allteftersom tiden går.


DRÖMVÄRLDEN

Drömvärlden är en meny som är tillgänglig nattetid. Genom den kan Kacper antingen utforska minnen (progression till nästa dag med chans att låsa upp ett nytt minne), tillgång till sin Minnes-tidslinje, eller visa sina tankar om andra (visa hans kunskap om karaktärsprofiler).


Butik

Ett shoppingsystem där du kan köpa föremål som antingen hjälper dig under spelet, låser upp särskild minnen eller ger dig tillgång till särskilda scener.


MÅLNINGAR

Den här funktionen kan användas för att dyka djupare i minnena. Målningar skapas av dina färger, som kan köpas från butiken. Beroende på din kombination är den typ av minne som du kan låsa upp. Målningar kan ta ett tag, så bara en viss mängd kan faktiskt slutföras i slutet av spelet. Som ett resultat är denna funktion fortfarande användbar under olika genomspelningar. När de är färdigställda kan målningar antingen säljas eller ges bort.


NÄRVARO

Ditt nuvarande tillstånd att vara. Detta fungerar liknande som en hälsomätare, förutom att när den når 0, kommer du att försvinna. Dessutom, i motsats till den hälsomätare, är denna status nästan omöjlig att återfylla.


BETEENDE

Denna status påverkar Kacpers handlingar och tål, och ändrar lite av texten genom spelet. Det finns en räckvidd av vad som anses vara felbeteende, neutralt och gott beteende. I början av spelet är statusen på gott beteende.